Eveniment de închidere a proiectului ACCESS la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante

header_norv

Fundația Motivation România are plăcerea de a vă invita la Evenimentul de închidere a proiectului ACCESS, care va avea loc luni, 25 aprilie 2016, de la ora 12,45 la sediul nostru din Bld. Iuliu Maniu, nr.7, corp Z, sector 6, București. Cu ocazia acestuia, vor fi prezentate rezultatele proiectului și povești de succes ale utilizatorilor de scaune rulante care au luat parte la activitățile din proiect.

Proiectul ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante a avut ca obiective dezvoltarea a trei servicii noi pentru utilizatorii de scaun rulant: transport asistat și accesibilizare, îngrijire la domiciliu și grup de suport.

Prin furnizarea celor trei servicii au fost îmbunătățite starea de sănătate și abilitățile de viață independentă pentru 145 de utilizatori de scaune rulante, iar peste 1000 de persoane din comunitate, printre care elevi, părinți, cadre didactice, au fost informate cu privire la drepturile și abilitățile copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii, prin activități de tipul seminarelor și al demonstrațiilor sportive.

Proiectul ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante este implementat de Fundația Motivation România și Special Olympics România și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru confirmări și informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe colega noastră Iuliana Eftimie, la adresa de e-mail i.eftimie@motivation.ro sau la numărul de telefon 0728.176.179.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 14.500 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button