„Generozitate prin muzică”, mai mult decât un slogan: Festivalul Internațional George Enescu, un eveniment mai accesibil pentru persoanele vulnerabile

„Generozitate prin muzică”, mai mult decât un slogan: Festivalul Internațional George Enescu, un eveniment mai accesibil pentru persoanele vulnerabile

O parte dintre tinerii din cadrul programului IMPACT al Fundației Motivation România, alături de câțiva tineri sportivi Special Olympics România, au participat duminică, 10 septembrie, la spectacolul „Pinocchio… with „strings” attached”, un spectacol pentru toate vârstele susținut de Orchestra Română de Cameră, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

În premieră în acest an, organizațiile partenere ale Festivalului Internațional George Enescu au oferit servicii de consultanță și suport pentru accesul persoanelor cu dizabilități în spațiile de concerte, pentru participarea acestora la concertele și acțiunile din cadrul Festivalului.

Fundația Motivation România și Special Olympics România sunt parteneri instituționali ai Festivalului George Enescu, ediția 2023.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional George Enescu este dedicată incluziunii:

„În artă, în literatură, în muzică, nimic nu este al tău decât atunci când îl dăruiești altcuiva.” spunea George Enescu, iar tema festivalului din acest an, „Generozitate prin muzică”, onorează spiritul mărinimos și altruist al marelui artist. Tema ediției din acest an nu este doar un slogan, ci se reflectă și în program și în acțiunile pe care organizatorul ARTEXIM le-a pregătit. Printre ele se numără și trei parteneriate cu organizații care lucrează în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le aduce mai aproape de lumea muzicii simfonice.”

Credit foto: @Andrei Gîndac

***

Despre Festivalul Internațional George Enescu
Festivalul Internațional George Enescu
este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internațional, organizat începând cu 1958. Cea de-a 26-a ediție a festivalului are loc între 27 august și 24 septembrie, iar tema ediției este “Generozitate prin muzică”|”Generosity through Music”. Programul festivalului include peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.
Detalii disponibile pe https://www.festivalenescu.ro/

Biletele sunt puse în vânzare pe platforma Eventim. Link direct.

 

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o organizație internațională care schimbă viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale, prin puterea transformatoare a sportului, încurajând acceptarea și incluziunea lor în societate. Din 2003, Special Olympics România a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să devină cetățeni activi ai comunității, prin programe sportive, de educație, de angajare și de sănătate.

 

Despre Fundația Motivation România

Fundația Motivation România lucrează de peste 28 de ani în beneficiul copiilor și adulților cu dizabilități din România. Scopul organizației este acela de a reda persoanelor cu dizabilități locomotorii libertatea de mișcare, iar de-a lungul anilor peste 28.000 de persoane au devenit beneficiari ai programelor sale.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button