Instruire pentru specialiști privind oferirea de servicii pentru persoanele cu leziune medulară

header elv

Fundația Motivation România a organizat, în perioada 21-25 noiembrie 2016, în București, o sesiune de instruire privind inițierea și oferirea de servicii de intervenție timpurie pentru trai independent persoanelor cu leziuni medulare. La sesiunile informative și practice au participat specialiști de la Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei și Asociația Club Sportiv Fii Independent din Brașov, parteneri în cadrul proiectului ”Parteneri pentru Servicii de Viață Independentă”, inițiat de Fundația Motivation România.

exersarea-transferului-cu-insotitorPe durata celor 5 zile, kinetoterapeuții și instructorii de viață independentă prezenți au avut ocazia să afle mai multe despre echipamentele, procedurile și programele utilizate de Fundația Motivation România pentru a pregăti persoanele cu leziune medulară utilizatoare de scaune rulante pentru o viață independentă.

Programul și-a propus un transfer de bune practici în vederea creșterii capacității organizaționale a partenerilor de a oferi servicii de calitate persoanelor cu leziune medulară. Participanții și-au îmbunătățit abilitățile de utilizare a echipamentelor și instrumentelor de lucru și, în același timp, și-au dezvoltat competențele de furnizare de echipamente și servicii de trai independent pentru persoane cu leziuni medulare. Astfel, vor putea contribui la dezvoltarea abilităților de viață independentă ale persoanelor cu leziune medulară. În anul 2017, 66 de persoane cu leziune medulară sunt așteptate la programele de instruire pentru viață independentă inițiate de cei trei parteneri.

„Am exersat tot felul de tehnici de manevrare a scaunului rulant, am învățat despre MIRA – softul care ajută la recuperare îmbinând jocul cu terapia și am răspuns, alături de colegi, la multe întrebări pe care și le pun persoanele care au devenit recent utilizatoare de scaun rulant. Marea provocare a fost să exersăm felul în care transmitem informațiile pe care le avem, cum le împărtășim cu cei care sunt de puțin timp utilizatori de scaune rulante, astfel încât ele să se potrivească cu specificul fiecărei persoane, cu mediul din care vine și cu planurile pe care le are.” a declarat Valentin Hotea, Instructor de Viață Independentă, Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei

tehnici-de-manevrare-a-scaunelor-rulante

Activitatea de instruire a avut loc în cadrul proiectului Parteneri pentru Servicii de Viață Independentă, proiect cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2016-decembrie 2017 și are drept scop întărirea capacității organizațiilor inițiatoare de a furniza și promova servicii de intervenție timpurie adresate persoanelor cu leziuni medulare, bazate pe cunoașterea nevoilor reale ale acestora. Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără actualizarea statisticilor privind situația persoanelor care dobândesc anual leziuni medulare în România și testarea și promovarea unui serviciu inovator de intervenție timpurie pentru trai independent pentru persoanele cu lezuni medulare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Erika Garnier, Specialist Comunicare, la tel.  0748 229 784 sau e-mail e.garnier@motivation.ro.

***

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanță pentru accesbilizarea spațiilor și angajare, sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 14.500 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

footer elv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button