Semimaraton Galați 2017 – raport de eveniment

Semimaraton Galați 2017 – raport de eveniment

Pe 28 mai echipa Motivation a participat la SemiMaraton Galați 2017, eveniment organizat de Fundația Comunitară Galați, cu scopul de a strânge o parte din fondurile necesare pentru a susține participarea a trei utilizatori de scaune rulante la un program de recuperare activă. Echipa a fost formată din utilizatori de scaune rulante, colegi de la echipele Motivation din țară și voluntari. 

Printre cele 98 de persoane, adulți și copii, înscrise în echipa Motivation s-au numărat și 5 utilizatori de scaune rulante, care au luat startul la proba de cros și cursa populară. Aceștia sunt persoane active, care au demonstrat abilitățile persoanelor cu dizabilități și au ales să îi încurajeze astfel pe viitorii partipanți la programele de recuperare activă, aflați la începutul parcursului lor către o viață independentă. Ambasadorul evenimentului a fost George Ivanof, utilizator de scaun rulant și coordonatorul echipei Motivation din Galați.

Cu ocazia participării la SemiMaraton Galați, prin donațiile făcute pe site-ul evenimentului, la eveniment și pe site-ul Galantom, a fost strânsă suma de 6815.5 lei.
Aceasta a fost folosită pentru organizarea unui stagiu de recuperare activă pentru trei utilizatori de scaune rulante din Galați, în perioada 18-29 septembrie 2017. Participanții au fost doi tineri cu vârste de 28 și 23 de ani care au devenit utilizatori de scaune rulante ca urmare a unor accidente prin plonjon și un bărbat de 46 de ani care a devenit utilizator de scaun rulant după un accident prin cădere de la înălțime.  Ei au fost selectați în urma unei evaluări făcute de echipa Motivation Galați din rândul persoanelor cu leziune medulară care au nevoie de îndrumare pentru a duce o viață independentă în scaun rulant.

În timpul stagiului, participanții au avut ocazia să exerseze tehnici de manevrare a scaunului rulant, să discute despre problemele pe care le-au întâmpinat și să afle mai multe despre prevenirea complicațiilor medicale asociate leziunilor medulare. Ei au lucrat sub îndrumarea unei echipe multidisciplinare formate din kinetoterapeuți, instructori de viață independentă, asistenți sociali și tehnicieni de scaune rulante, conform unor planuri de intervenție personalizate.

Mai multe despre rezultatele pe care le-au obținut povestesc chiar ei, în clipul de mai jos.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button