Nu lăsăm pe nimeni în urmă – sprijin pentru Ucraina

În contextul conflictului din Ucraina, declanșat în urmă cu o lună, Fundația Motivation România și partenerii internaționali au pus împreună o serie de resurse, din dorința de a sprijini persoanele refugiate, adulți și copii cu și fără dizabilități. Iată cum au ajutat colegii noștri, sub moto-ul Nu lăsăm pe nimeni în urmă!.

 • Partenerii noștri de la Fundația Agape din Suedia au strâns donații pe care le-au distribuit în România
  În perioada 18-21 martie a avut loc o acțiune de sortare și livrare de donații sub formă de haine, produse de igienă, alimente neperisabile (cafea, ceai, dulciuri), jucării. Toate aceste produse au fost colectate de partenerii noștri de la Fundația Agape din Suedia, din dorința de a sprijini persoanele refugiate. Cu ajutorul voluntarilor Motivation și Special Olympics România, aceste donații au ajuns la 480 de persoane refugiate, dintre care 320 cazate în Galați, Iași și Neamț, iar 160 – la o școală din Ucraina. Colegii noștri din București-Ilfov au sortat produsele, le-au ambalat în colete individuale și în plase reutilizabile. Reprezentanți ai Fundației Agape din Suedia și ai Fundației Motivation România, inclusiv colegi din echipele regionale, au vizitat nouă centre în care sunt cazate persoane refugiate și au donat produsele spre femei și copii din Ucraina.
Voluntarii de la Motivation și Special Olympics România, sortând produsele donate de Fundația Agape din Suedia.
Reprezentantul Fundației Agape din Suedia, alături de colegii noștri și de reprezentantul unei școli din Ucraina, în care sunt cazate persoane refugiate
 • Fundația Motivation donează scaune rulante, cadre de mers, cârje și bastoane pentru persoanele refugiate care au nevoie de astfel de echipamente de mobilitate.
  De la începtul lunii martie, am donat 25 de scaune rulante și alte 40 de echipamente de mobilitate din categoria cadrelor de mers, a câjelor, a bastoanelor ș.a. Unele dintre echipamente au ajuns la utilizatori adulți și copii – persoane refugiate din Ucraina care au fost nevoite să își lase în urmă echipamentele de mobilitate, iar altele sunt la punctele de trecere în țară, la dispoziția voluntarilor care oferă sprijin pentru persoanele vârstnice sau cu afectări de mobilitate, care trec granița. În continuare putem oferi acest tip de sprijin sub formă de echipamente de mobilitate, în funcție de nevoile persoanelor și de resursele noastre. Solicitările sunt preluate de colegii noștri, conform informațiilor din imaginile de mai jos.

 

 • Oferim cazare  accesibilă pentru persoane cu afectări de mobilitate
  Propunerea noastră de cazare se adresează în mod special grupurilor de persoane refugiate din Ucraina care includ persoane cu dizabilități locomotorii (utilizatoare de scaune rulante/ cu mobilitate redusă) pentru că știm cât de dificil este să găsească cazare accesibilă.
  Putem asigura cazare și masă, în județul Ilfov și în județul Neamț.
 • Participăm la întâlniri de lucru în grupul coordonat de Organizația Mondială a Sănătății, pentru acordarea de sprijin persoanelor refugiate din Ucraina.

Call Now Button