Tabără de recuperare activă pentru persoane cu dizabilități

Tabără de recuperare activă pentru persoane cu dizabilități

O nouă tabără de recuperare activă pentru persoanele cu dizabilități se construiește la Bragadiru, în Ilfov. Inițiativa este a Fundației Motivation România, iar proiectul este posibil cu sprijinul partenerilor de la Mosaic International și al finanțatorului – Fundația Timken.

Tabăra va găzdui activități de recuperare activă pentru viață independentă, dedicate utilizatorilor de scaune rulante, și activități pentru tinerii cu dizabilități din programul IMPACT, derulat de Motivation. De la debutul proiectului, din octombrie 2020, au fost ridicate patru structuri de tip cort, cu fundație din beton și lemn, iar acestora li se adaugă o zonă pentru activități de manevrare a scaunului rulant și spații pentru sport adaptat. Lucrările continuă.

Începând cu luna iulie, tabăra va găzdui primii patru participanți – persoane cu leziuni medulare, a căror mobilitate a fost afectată ca urmare a unor accidente. Sub îndrumarea unei echipe multidisciplinare, care include kinetoterapeuți, instructori de viață independentă, asistenți sociali, tehnicieni de scaune rulante, participanții vor învăța să ducă un trai activ și independent, să își reia rolurile în acasă, la serviciu, în comunitate, folosindu-se de abilitățile lor. Activitățile vor include atât sesiuni informative – dezbateri pe teme legate de viața în scaun rulant, prevenirea complicațiilor medicale, accesarea drepturilor, cât și sesiuni practice privind tehnicile corecte și sigure de manevrare a scaunului rulant.

Totodată, tabăra oferă un model de spațiu accesibil utilizatorilor de scaune rulante, care îi inspiră pe participanți pentru accesibilizarea propriilor locuințe. În România, lipsa accesului încă este una dintre principalele piedici pentru incluziunea persoanelor cu dizabiltăți locomotorii.

Fundația Motivation România este prima organizație din țara noastră care a derulat activități de recuperare activă pentru viață independentă dedicate utilizatorilor de scaune rulante. Până în prezent, Motivation a redat încrederea și mobilitate pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilități. Le suntem recunoscători partenerilor de la Fundația Timken pentru finanțarea construcției taberei de corturi din Ilfov și avem convingerea că împreună vom schimba și mai multe vieți în bine.

Call Now Button