Vieți schimbate în bine, după participarea la Bikeathon 2021!

Vieți schimbate în bine, după participarea la Bikeathon 2021!

90 de MotiCicliști, adulți și copii, au luat startul la Bikeathon 2021, în #TeamMotivation. Ca de obicei, echipa noastră a reunit persoane cu și fără dizabilități, care au pus în mișcare roțile schimbării din scaunele rulante sau de pe biciclete, pentru un scop comun – să redea libertatea de mișcare a persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Prin participarea la Bikeathon 2021, am strâns fonduri care ne permit să donăm cinci rulante potrivite unor persoane cu dizabilități locomotorii din Țara Făgărașului. Echipamentele vor fi donate în 2022, în urma evaluărilor individuale făcute de echipele regionale Motivation.

Între subiectele discutate cu participanții la Bikeathon, au fost și campania #PeBune? și nevoia de locuri de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități, folosite corespunzător. Printre materialele distribuite de #TeamMotivation s-au numărat și pliantele, autocolantele și odorizantele #PeBune?, cu mesajul Persoanele cu dizabilități NU ÎȘI DORESC loc de parcare dedicat, însă AU NEVOIE de el.

De asemenea, prin prezența la eveniment, am împărtășit mai multe informații despre existența, nevoile și abilitățile copiilor și adulților cu dizabilități. Astfel, creăm premisele creșterii gradului de incluziune, la nivel de comunitate. Inițiativa noastră va continua prin organizarea unui seminar la o școală din Făgăraș. Cu ocazia acestuia, colegii noștri le vor povesti copiilor prezenți despre diversitate, incluziune, abilitate și sport adaptat.

Prin proiectul Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant ne propunem să sprijinim persoanele cu dizabilități în promovarea drepturilor și abilităților acestora. Astfel, creăm premisele creșterii gradului de incluziune, la nivel de comunitate. Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.”

Prima competiție în scaun rulant, pentru Angel

Angel are 27 de ani și folosește un scaun rulant din 2019, ca urmare a unui accident prin cădere de la înălțime. Pentru el, Bikeathon 2021 a fost prima competiție sportivă la care a luat startul după ce a dobândit o leziune medulară.

M-am bucurat de prima mea participare la un eveniment sportiv. Știu că important e să participi, dar faptul că am obținut locul 3 la cursa utilizatorilor de scaune rulante m-a ambiționat și de-abia aștept să iau startul la încă un eveniment, cu #TeamMotivation. La Bikeathon, cel mai mult mi-a plăcut energia oamenilor și a evenimentului în sine – am simțit empatia și susținerea tuturor celor care erau acolo – concurenți sau voluntari. Oamenii se încurajau, se aplaudau, se strigau, chiar dacă fiecare era acolo pentru o cauză diferită, indiferent dacă erau pe biciclete sau în scaune rulante sau dacă aveau mai multă sau mai puțină experiență într-ale sportului. Cu siguranță voi reveni la Făgăraș pentru Bikeathon 2022! 

 

Bikeathon Țara Făgărașului a avut loc pe 18-19 septembrie, în Făgăraș. Evenimentul fost organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului, și a ajuns la a opta ediție în 2021.

Participarea #TeamMotivation la Bikeathon Țara Făgărașului face parte dintr-o inițiativă mai amplă de strângere de donații pentru Fondul Scaunelor Rulante. Fundația Motivation România donează anual peste 1000 de scaune rulante de calitate, noi sau recondiționate, unor copii și adulți cu dizabilități locomotorii, pe baza nevoilor identificate de echipele noastre regionale. Fiecare scaun rulant este prescris și donat în acord cu nevoile utilizatorului, astfel încât acesta să redevină activ și independent. Câteva dintre poveștile celor care au primit echipamente de mobilitate potrivite prin programul Fondul Scaunelor Rulante se regăsesc aici.

 

Foto: Bogdan Dincă
Mai multe fotografii
de la eveniment sunt disponibile pe pagina noastră de Facebook, urmând link-ul.

Call Now Button