Competiție Motivation de baschet în scaun rulant

Șase echipe de baschet Motivation din țară, formate din utilizatori de scaun rulant, s-au întrecut în a-și demonstra abilitățile în cadrul competiției organizate în perioada 25-26 septembrie în București.

București, 26 septembrie 2012

TURNEU DE BASCHET ÎN SCAUN RULANT

Fundaţia Motivation România a organizat sub numele “Sport pentru toţi”, pe 25 şi 26 septembrie 2012, un turneu de baschet în scaun rulant, cu participarea sportivilor Motivation utilizatori activi de fotoliu rulant, care au reprezentat echipele judeţelor Bucureşti Ilfov, Prahova, Sibiu, Neamţ şi Timişoara. Evenimentul organizat în parteneriat cu Baza Sportivă Sport Arena, Asociaţia Municipală de Baschet Bucureşti şi Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport a constituit o demonstraţie de mobilitate, fair play şi curaj.

 

Pe teren au intrat, în total șase echipe Motivation a câte cinci jucători utilizatori de scaun rulant. Încurajați de antrenori și temperați de arbitri, sportivii s-au întrecut timp de două zile în a-și demonstra măiestria în ce privește baschetul. Ca în orice competiție, au existat orgolii, emoții și suspans.

“Sportul în scaun rulant face parte din procesul de recuperare activă şi ne da prilejul să demonstrăm că persoanele care utilizează un fotoliu rulant au abilităti, sunt active şi se pot implica în viaţa socială”, a adăugat Ghiorghi Filip, coordonator al echipei Motivation Ilfov.

Acţiunea de promovare a sportului în scaun rulant a avut loc în cadrul proiectului ”Roţile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant”, finanţat de USAID Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. Proiectul este implementat în perioada 2011-2014 şi are ca scop reducerea numărului de utilizatori de fotoliu rulant imobilizaţi la domiciliu şi stimularea participării acestora la activităţi sportive, culturale şi recreative.

„Oricine practică sport, indiferent de situaţia încare se află, este demn de laudă”, a declarat Vlad Constantinescu,

Director de Marketing Sport Arena. „Cu atât mai mult aceşti supra-atleţi care au trecut peste dificultăţile ivite în viaţa lor pentru a demonstra că toate barierele pot fi depăşite. Echipa de baschet în scaun rulant Motivation a fost ani de-a rândul un exemplu de voinţă şi o sursă de inspiraţie pentru participanţii care vin la Sport Arena Streetball. Iar noi, alături de partenerul nostru principal, Universitatea Politehnică din Bucureşti, suntem mândri că putem sprijini acţiunile Fundaţiei Motivation”, a incheiat Vlad Constantinescu. 

“Am participat la mai multe competiţii în scaun rulant alături de echipa Motivation – fac acest lucru din plăcere şi, apoi, pentru că mă încurajează să fac mişcare. Cred că sportul în scaun rulant nu e destul de popular în România, însă sper ca acest lucru să se schimbe”, a declarat Ionut Filişan, sportiv în componenţa echipei de baschet Motivation Ilfov.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul SC COMEX ROM SRL.

Call Now Button