Demonstrații sportive în șase județe din țară

Baschet în scaun rulant

În luna octombrie au avut loc șase demonstrații de baschet, organizate în cadrul proiectului ”Roțile Schimbării – către sevicii adecvate pentru utilizatorii de scaune rulante din România, finanțat de USAID.

Pe 14 octombrie, sportivii de la echipa din Neamț au făcut o demonstrație de baschet în scaun rulant la Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul” din Bacău. Copiii și tinerii cu dizabilități prezenți au învățat să paseze și să arunce la coș, apoi s-au întrecut sub privirile jucătorilor cu mai multă experiență.

Sâmbătă, 19 octombrie, a avut loc la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București evenimentul sportiv Cupa Regelui, ediția a doua, secțiunea Special Olympics, organizat de Asociația Club Sportiv V.K. Soccer, Colegiul Tehnic Feroviar ”Mihai I” și Fundația Special Olympics România. În cadrul acestuia, sportivii în scaun rulant de la echipa Motivation Ilfov au făcut o demonstrație de baschet. La sfârșitul evenimentului, participanții au primit medalii.

O altă demonstrație de baschet în scaun rulant a fost susținută de echipa Motivation din Ilfov, pe 20 octombrie, în Constanța. Meciul a avut loc la Spitalul de Recuperare Medicală din Mangalia. Sportivilor noștri li s-au alăturat, prin rotație, pacienți ai spitalului. Spectatorii au descoperit astfel baschetul în scaun rulant, și odată cu el, posibilitatea unei vieți active chiar și după dobândirea unei dizabilități. Șase dintre ei au fost atât de încântați de activitate, încât au jucat și ei baschet.

Sportivii noștri de la echipa din Timiș au făcut și ei o demonstrație sportivă pe 30 octombrie. Evenimentul a fost organizat la Școala Generală Numărul 16 ”Take Ionescu” din Timișoara. Au participat cinci utilizatori de scaun rulant. Sportivii noștri au arătat de ce sunt în stare după antrenamentele săptămânale la care participă. Cei 50 de elevi prezenți au fost fascinați de modul inedit pentru ei de a juca baschet.

70 de elevi de la Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” din localitatea Sibiu au participat pe 31 octombrie la meciul demonstrativ de baschet în scaun rulant organizat de cei opt sportivi ai echipei Motivation din Sibiu.

Tot pe 31 octombrie, 10 persoane cu dizabilități au luat parte la demonstrația organizată de echipa Motivation din Prahova la Colegiul Tehnic ”Lazăr Edeleanu” din Ploiești. Cei aproximativ 40 de spectatori au fost încântați să asiste la încălzire și la meciul de baschet în scaun rulant. Elevii prezenți au fost curioși să studieze scaunele rulante de tip sport și să afle cum e posibil să faci dribling și să dai la roți în timp ce te deplasezi într-un scaun, pe teren.

Call Now Button