Instruire Gentle Teaching la Satu Mare

Training pentru specialiști privind metoda Gentle Teaching

A doua actitivitate de instruire teoretică si practică in utilizarea si implementarea metodei Gentle Teaching a avut loc in perioada 29 Iunie – 1 Iulie la Asociația Langdon Down Transilvania Satu Mare.

Au participat la instruire un numar de 11 parinți si specialiști care lucrează in cadrul asociației carora le-au fost oferite informații despre metoda Gentle Teaching si despre modul in aceasta poate fi utilizată in lucrul cu persoane cu dizabilitati.

Urmatoarele doua sesiuni de instruire vor avea loc in perioada iulie-august 2015, in cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – septembrie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Gentle teaching este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații. Persoanele care necesita sprijinul unui  asistent/terapeut au nevoie să experimenteze sentimentul de parteneriat cu îngrijitorii lor, dincolo de o relație formală, profesională.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Call Now Button