La mulți ani, Motivation!

18 ani de Motivation!

Fundația Motivation sărbătorește astăzi 18 ani de activitate dedicată persoanelor cu dizabilități și vieții lor independente. Prima echipă de instructori Motivation, formată din patru utilizatori de scaun rulant, a instruit 40 de beneficiari din taberele organizate de fundație la Comorova, în 1996. În același an, au avut loc și seminare pentru viață independentă la Oradea, Tulcea, Craiova și București.

Astăzi, Motivation are 11 echipe regionale în țară, în județele Argeș, Bihor, Brașov, Galați, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu și Timișoara. Colegii noștri au oferit, până în prezent, instruire pentru viață independentă și servicii de sprijin pentru mai mult de 9.000 de persoane cu dizabilități, adulți și copii.

De-a lungul timpului, programele inițiate de noi au răspuns diverselor  probleme ale persoanelor cu dizabilități.

  • În fiecare zi, echipele noastre fac evaluări, prescriu și distribuie scaune rulante adaptate nevoilor utilizatorilor. Echipamentele sunt livrate o dată cu o instruire în ceea ce privește utilizarea lor, instruire făcută  de un instructor utilizator de scaun rulant.
  • Seminariile noastre de instruire se adresează atât persoanelor cu dizabilități, pentru ca acestea să își însușească abilități de viață independentă, cât și specialiștilorîn lucrul cu persoanele cu dizabilități, pentru eficientizarea serviciilor oferite acestei categorii.
  • Beneficiarii noștri au parte de recuperare activă în cadrul taberelor, al seminarelor și al stagiilor de kinetoterapie.
  • Cinci echipe din țară organizează demonstrații sportive publice de baschet și tenis în scaun rulant.
  • Prin proiectele desfășurate pentru facilitarea integrării pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, Fundația Motivation România a ajutat la consilierea a 2.800 persoane cu dizabilități, crescând șanselor acestora de a se angaja. Dintre acestea, mai mult de 450 au reușit să își găsească un loc de muncă.
  • Programul Impact le oferă celor 27 de copii și tineri cu dizabilități din casele noastre de tip familial un cămin, sentimentul de apartenență, suport educațional și terapii prin care să își dezvolte abilitățile și să își atingă potențialul.
  • Harta accesibilității, lansată în decembrie 2012, oferă atât utilizatorilor de scaun rulant, cât și societății în ansamblu,  informare și consultanță pentru accesibilizarea clădirilor și a spațiilor de locuit.

De 18 ani, depășim limitele dizabilității împreună, în fiecare zi! Pentru că la Motivation punem în mișcare Roțile Schimbării.

Call Now Button