Motivation nominalizată pentru premiul SOS Network

Motivation la Conferința SOS Network

Un reprezentant al Fundației Motivation România a participat joi, 27 martie, la Conferința SOS NETWORK, care s-a desfășurat în Madrid. Temele principale abordate în cadrul întâlnirii au fost legate de realizările proiectului și finalizarea portalului www.sosnetwork.eu. Acest portal este un instrument valoros, care identifică barierele educaţionale în cazul unor grupuri vulnerabile sau în diverse cazuri individuale, oferind informaţii şi metode prin care să fie descurajat fenomenul de abandon şcolar.

Anul acesta, s-a decernat pentru prima data premiul SOS Network. Fundația Motivation România a fost nominalizată, alături de Specialisterne (DK), Istituto Tecnico Tecnologico Statale Silvano Fedi – Enrico Fermi (IT), ONCE (ES) și Gimnazjum nr 8, Wrocław (PL). În urma votului participanţilor, premiul a fost câştigat de organizaţia spaniolă ONCE.

Prezentarea susținută de Motivation a avut ca teme susținerea tinerilor cu dizabilități în trecerea de la educația vocațională spre câmpul muncii și pregătirea pentru o viață independentă a utilizatorilor de scaun rulant prin metoda peer group training.

Printre vorbitorii conferinței s-au numărat Julio Mariano Carballo Fernandez – reprezentant al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania, Mariano del Castillo – directorul CECE Madrid, Gonzalo Santamaria – Project Manager CECE, Carlos Ojea de la Centro Formacion Profesional Daniel Castelao-Vigo.

Prevenirea, Intervenția și Compensarea au fost identificate ca direcții fundamentale pentru educația persoanelor cu dizabilități. Participanții la conferință au dezbătut fiecare dintre aceste concepte și s-au oprit asupra metodelor eficiente de intervenție valorificate de SOS Network.

Fundația Motivation România a participat la eveniment la invitația partenerului din România al proiectului – Asociația Euroed, organizație înființată în anul 2005, care are ca scop principal susținerea educației continue a adulților din țara noastră la standardele europene în ceea ce privește educația și formarea.

Call Now Button