Persoanele cu dizabilităţi au acces la un serviciu de instruire pentru viaţă independentă

Stagiu de instruire pentru viață independentă dedicat copiilor

Persoanele cu dizabilităţi au acces la un serviciu de instruire pentru viaţă independentă

12 copii cu dizabilităţi şi membri de familie din Târgu Jiu şi judeţul Gorj participă, în perioada 23-25 martie, la un stagiu de instruire pentru viaţă independentă organizat de Fundaţia Motivation România.  Evenimentul are loc la Cortul Anna Events pe Insulița din Târgu Jiu, județul Gorj. Seminarul urmăreşte creşterea capacităţii copiilor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii prin dobândirea de informaţii şi abilităţi practice de viaţă independentă, ceea ce le sporeşte șansele să se integreze socio-profesional.

Evenimentul este parte a proiectului „Reţea pentru incluziune” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013  –  Investeşte în OAMENI! Număr de contract: POSDRU/14/6.1/S/8  – ID 2367

Scopul proiectului „Reţea pentru incluziune” este dezvoltarea unei reţele de servicii de calitate şi înalt specializate pentru persoanele cu dizabilităţi din România care să ducă la dezvoltarea unei societăţi incluzive în care participarea tuturor membrilor este incurajată şi respectată.

Proiectul „Reţea pentru incluziune” este un proiect strategic cu durata de 3 ani care este implementat la nivelul a trei regiuni: Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, Regiunea de Dezvoltare Centru si Regiunea de Dezvoltare Sud Vest Oltenia. În judeţele Prahova, Sibiu şi Mehedinţi a fost înfiinţat câte un Centru de Training Regional. În cadrul acestora se organizează evenimente de instruire pentru viaţa independentă pentru persoane cu dizabilităţi motorii la nivel regional. Prin dezvoltarea de parteneriate la nivel local este stimulată implicarea în viaţa comunităţii a persoanelor cu dizabilităţi.

Call Now Button