Povestea lui Flavian

Flavian are 21 de ani si este absolvent de liceu. În perioada septembrie – noiembrie 2014 a participat la cursul de calificare pentru ocupația de lucrător în comerț organizat de Fundația Motivation în cadrul proiectului ”Motivare pentru ocupare” – ID 140197. După absolvirea cursului, a primit sprijin în identificarea mai multor locuri de muncă, a fost pregătit pentru participarea la interviu, a trimis CV-uri, a participat la interviuri.

Flavian s-a dovedit a fi un tânăr serios și motivat să muncească. În căutarea unui loc de muncă, s-a lovit de multe obstacole, în general prejudecăți legate de aspectul său fizic (dizabilitatea lui este dată de o afecțiune a pielii și parapareză). A fost chemat la mai multe interviuri, dar i s-a spus ”cu părere de rău” că nu poate fi angajat, deoarece nu are experiență.

”Dar n-au văzut din CV că nu am experiență?!” s-a întrebat în sinea lui.

Acest lucru nu l-a împiedicat să persevereze cu ajutorul experților Motivation. A participat cu regularitate la activitățile din proiect, cu gândul că trebuie să se responsabilizeze dacă vrea să reușească. Aici a simțit, după spusele sale, că face parte dintr-un grup, că nu este exclus, că are un scop comun și persoane alături care-l ajută.

”Trebuie să reușesc odată și-odată”, și-a spus el. Și a reușit! Acum cateva zile s-a angajat prin intermediul proiectului ca operator dezinsecție, dezinfecție și deratizare la o unitate protejată. Merge la serviciu încrezător în forțele proprii. Va trata cu seriozitate noul loc de muncă. ”Voi fi punctual și voi munci astfel încât să-l fac pe șef mulțumit de mine!”, ne-a spus el cu zâmbetul pe buze.

Flavian are o poveste de succes. Ne vom asigura că ea continuă!
Flavian este una dintre cele aproape 500 de persoane asistate în cadrul proiectului „MOTIVARE PENTRU OCUPARE”, dedicat persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii, implementat de Fundaţia Motivation România în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Goals UK CIC, Fundaţia Special Olympics din România şi HR Specialists SRL. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! (contract POSDRU/165/6.2/S/140197).

Call Now Button