Schimb de experiență în Belgia și Germania

Schimb de experiență în Belgia și Germania

Cinci dintre colegii noștri au fost în perioada 20-24 mai în Eupen (Belgia) și Aachen (Germania), într-un schimb de experiență cu organizații partenere care sprijină persoane cu dizabilități. Întâlnirile au avut loc în cadrul Programului Grundtvig  – Învățare pe tot parcursul vieții, derulat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Gazdele și participanții din România, Italia și Austria, persoane cu și fără dizabilități, au făcut schimb de trucuri culinare și au gătit împreună, îndrumați de bucătari experimentați. Așa se face că s-au întors acasă cu rețetarul îmbogățit. Au învățat cum se gătesc sparanghelul, andivele, aperitive din zona Ardennes, dar și deserturi delicioase cu ciocolată. În plus, au vizitat o fermă unde se cultivă sparanghel și o măcelărie unde se pregătesc produse tradiționale.

În octombrie 2013, la următoarea întâlnire din proiectul „With all senses experience and enjoy – creative catering trade – people with special needs create and serve lusciousness from regional cultivation”, e rândul nostru să le arătăm partenerilor cum stau lucrurile cu bucătăria românească. Participanții vor avea ocazia să testeze și să gătească bucate autohtone.

Call Now Button