Seminar de viață independentă la Bacău

Echipa Neamț a Fundației Motivation România, în parteneriat cu Asociația ”Another Chance”, a organizat un seminar de viață independentă la Podu Turcului, județul Bacău. Acesta a avut loc pe data de 20 noiembrie 2012, într-o sală pusă la dispoziție de spitalul din localitate.

Au participat șapte copii cu dizabilități locomotorii, dintre care patruse află în grija Asociației ”Another Chance”,  iar trei sunt din comunitate. Aceștia din urmă au venit cu părinții lor, care s-au alăturat specialiștilor organizației partenere (un asistent social, doi kinetoterapeuți, un coodonator). De asemenea, la seminar au participat și patru cadre didactice de la Școala Generală de la Podu Turcului (învățători și profesori la clasele frecventate de cei patru copii cu dizabilităti locomotorii, beneficiari ai Asociației ”Another Chance”), precum și cadre medicale de la spitalul unde a avut loc activitatea.

S-a pus un accent deosebit pe poziționarea corectă în scaunul rulant și pe tehnicile de transfer, iar copiii cu dizabilități din comunitate au fost evaluați și li s-au prescris echipamente de mobilitate.

Call Now Button