Servicii gratuite de recuperare activă pentru utilizatorii de scaun rulant cu TVM

Recuperare activă gratuită

Fundația Motivation a lansat programul de recuperare activă dedicat utilizatorilor de scaun rulant din București și zonele limitrofe. Persoanele cu traumatism vertebro-medular (TVM)au astfel șansa unei vieți normale, ca urmare a serviciilor oferite gratuit, în regim ambulatoriu, de specialiștii noștri. Activitățile de recuperare se vor desfășura în sala de kinetoterapie situată la parterul Facultății de Kinetoterapie din cadrul UNEFS, din strada Verigei nr. 6, București (fosta clădire Rocar din zona Progresul).
 

Procesul de recuperare activă are la bază două componente, kinetoterapia și instruirea pentru viață independentă. De aceea, în decursul fiecăreia dintre cele 16 ședințe care îi sunt dedicate, fiecare persoană cu TVM va lucra cu un kinetoterapeut și un instructor de viață independentă, el  însuși utilizator activ de scaun rulant. În afară de experiența personalului, cei înscriși în program beneficiază și de dotarea cu echipament modern a sălii de lucru. Beneficiarii vor lucra în serie de patru persoane, câte patru zile pe săptămână.

Concret, cei care aleg să urmeze ședințele de recuperare activă vor urma un program personalizat de exerciții, menite să le îmbunătățească mobilitatea, flexibilitatea și rezistența. În plus, vor putea deprinde abilități de viață independentă care se referă la activități legate de:

  • îngrijirea personală – cum sunt îmbrăcatul, asigurarea igienei personale,
  • manevrarea scaunului rulant – depășirea obstacolelor, urcarea și coborârea unei rampe,
  • integrarea socială – consultanță privind accesibilizarea spațiilor și adaptarea mașinii și a altor echipamente.
 

Programul de recuperare activă face parte dintr-o inițiativă mai largă de instruire și integrare socială a persoanelor cu dizabilități. Scopul acestui tip de activitate este obținerea de către utilizatorii de scaun rulant a unor deprinderi care să le asigure un rol activ în societate și recunoașterea abilităților de către ceilalți membri ai comunității.

Persoanele interesate sunt invitate să ne contacteze pentru informații suplimentare și programări la tel. 021-448.02.42 sau pe adresa de email info@motivation.ro/en

 

Call Now Button