Taberele IMPACT 2013

Taberele IMPACT din acest an s-au încheiat

Ca în fiecare vară, tinerii cu dizabilităţi intelectuale au avut ocazia să petreacă cinci zile departe de casă. Sezonul a debutat cu tabăra IMPACT de la Văratec din perioada 1-6 iulie. Primii care s-au bucurat de vacanță au fost cei opt copii din Casa Cornetu. Joaca în aer liber, activitățile de socializare și plimbările i-au scos pe toți din rutină. Sub supravegherea personalului de îngrijire, tinerii s-au bucurat de frumuseţile zonei. Printre locurile pe care le-au vizitat se numără Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Mănăstirea Agapia, Sihăstria, Neamț.

Între 15 și 20 iulie a fost rândul altor nouă copii să ajungă la Văratec. Printre obiectivele vizitate, s-a numărat și Casa Memorială Ion Creangă din Humulești. Nu au lipsit nici plimbările din natură – tinerii noștri au avut ocazia să se plimbe cu vaporașul pe Lacul Bicaz și chiar să încerce rolul de căpitan de vas. În plus, au avut ocazia să afle mai multe despre locurile istorice,  prin excursia la Cetatea Neamțului. La sfârșit, s-a făcut un foc de tabără, care i-a încântat pe tinerii noștri.

Ultima tabără de anul acesta a avut loc în perioada 22-27 iulie, cu participarea a opt dintre tinerii din programul IMPACT. Nu au lipsit nici de această dată jocurile de socializarea, plimbările relaxante și în același timp informative și, bineînțeles, voia bună. Plimbările la Cheile Bicazului și Lacul Roșu, petrecerile cu dans, masa la iarbă verde și deserturile delicioase, toate le asigură tuturor amintiri de succes din tabără. Tinerii au vizitat și Mănăstirile Dobru, Văratec, Agapia, Sihla, Sihăstria.

Call Now Button