Bilanț de vară: 42 de persoane la taberele de recuperare activă Motivation

Bilanț de vară: 42 de persoane la taberele de recuperare activă Motivation

42 de persoane care folosesc scaune rulante, dintre care 10 copii, au luat parte în această vară la sesiuni de instruire pentru sănătate și viață activă. Activitățile au fost găzduite la tabăra Motivation din Neamț și la Alba Iulia, în perioadele:

  • 24-28 iunie – sesiune de instruire pentru sănătate și viață activă pentru copii, Văratec, jud. Neamț (foto)
  • 29 iulie – 3 august – sesiune de instruire pentru sănătate și viață activă pentru adulți, Văratec, jud. Neamț (foto)
  • 5-10 august – sesiune de instruire pentru sănătate și viață activă pentru adulți, Văratec, jud. Neamț (foto)
  • 19-24 august – sesiune de instruire pentru sănătate și viață activă pentru adulți, Alba Iulia, jud. Alba (foto)

Participanții sunt persoane cu leziune medulară și majoritatea folosesc scaune rulante ca urmare a unor accidente. La taberele de recuperare activă, au avut ocazia să afle mai multe despre prevenirea complicațiilor medicale și despre drepturile pe care le au. În plus, au participat la sesiuni practice de manevrare a scaunului rulant și de sport adaptat.

Alături de echipa Motivation, care a inclus instructori  utilizatori de scaune rulante, participanții s-au bucurat de mici victorii în parcursul spre o viață independentă.


Manu este o fetiță care a primit un scaun rulant activ pe care-l folosește singură și se bucură mai mult de joacă, alături de ceilalți copii

 

 

 

 

 

 

 


Claudiu a bifat primii 10 metri de manevrare independentă a scaunului rulant, iar Ionel și-a dat seama că poate dansa cu soția chiar dacă folosește un scaun rulant.


La doar câteva luni după accidentul pe care l-a avut, la tabăra de la Alba, Mihai a învățat lucruri care îl fac mai independent: să se așzeze singur în scaunul rulant, să se îmbrace și să se deplaseze independent

Sesiunile de instruire pentru sănătate și viață activă în scaunul rulant au avut loc în cadrul proiectului ”Mentorat, instruire, sprijin și implicare pentru viață independentă în scaun rulant”, derulat de Fundația Motivation România și finanțat de ING Bank Romania, prin programul ”Adoptă un proiect!”

Participarea la sesiunile de instruire a fost gratuită, iar selecția participanților a fost făcută pe baza colegilor din echipele regionale Motivation. Dacă știi pe cineva care are nevoie de un scaun rulant potrivit și îndrumare spre o viață independentă, dă-ne de veste cu un mesaj pe comunicare@motivation.ro sau la Telefonul utilizatorului de scaun rulant – 0800 030 762

 

 

Call Now Button