Seminar despre incluziune pentru elevi

Seminar despre incluziune pentru elevi

Luni, pe 11 aprilie, ne-am dat întâlnire cu elevii Școlii „Georg Daniel Teutsch din localitatea Agnita, județul Sibiu, pentru un seminar pe teme de incluziune. Am avut alături de noi 26 de elevi din ciclul primar, cărora le-am povestit despre diversitate, incluziune, abilitățile persoanelor cu dizabilități și sport adaptat. Printre ei au fost și doi mici prieteni utilizatori de scaune rulante.

Copiii au luat parte la jocuri, care au pus accent pe puterea lui împreună și pe modul în care elevii pot funcționa împreună, chiar dacă unii au o dizabilitate, iar alții nu, cum se pot bucura de joacă și de educație.

Micuții au aflat mai multe despre parcursul colegului nostru, Ciprian Lupu, primul pilot auto utilizator de scaun rulant din România, și au pus întrebări despre activitatea lui.

În plus, pe finalul întâlnirii, am organizat o ștafetă în scaun rulant – astfel, copiii fără dizabilități au înțeles mai bine ce presupune manevrarea unui echipament de mobilitate, evitarea obstacolelor și menținerea direcției.

Seminarul despre incluziune a avut loc ca urmare a participării #TeamMotivation la ediția din 2021 a Bikeathon Țara Făgărașului. Din fondurile strânse pentru proiectul nostru Schimbă povestea copiilor și adulților în scaune rulante din Țara Făgărașului, ne-am propus să donăm cinci scaune rulante potrivite și să organizăm un seminar pentru elevi.

Evenimentul contribuie la crearea unui mediu școlar incluziv pentru elevii cu și fără dizabilități, prin creşterea gradului de conştientizare cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi şi promovarea unui climat şcolar bazat pe acceptare, toleranta, incluziune şi respect.

Le suntem recunoscători cadrelor didactice de la „Georg Daniel Teutsch” și partenerilor de la Fundația Comunitară Țara Făgărașului pentru sprijinul în organizarea acestui seminar.

Prin proiectul Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant ne propunem să sprijinim persoanele cu dizabilități în promovarea drepturilor și abilităților acestora. Astfel, creăm premisele creșterii gradului de incluziune, la nivel de comunitate. Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Call Now Button