Vieți schimbate în bine de #TeamMotivation după Maratonul București 2021

Vieți schimbate în bine de #TeamMotivation după Maratonul București 2021

Prin participarea la ediția de anul acesta a Maratonului București, #TeamMotivation a strâns fonduri pentru 83 de scaune rulante potrivite și tot atâtea vieți schimbate în bine.

În perioada 30 octombrie – 14 noiembrie, #TeamMotivation a luat startul la Maratonul București 2021 pentru Fondul Scaunelor Rulante – echipamente de mobilitate potrivite și libertate de mișcare pentru adulții și copiii cu dizabilități locomotorii.

122 de persoane au ales cauza noastră la înscrierea la cursele fizice și virtuale ale evenimentului, iar 410 donații au fost făcute pe motivation.galantom.ro, în contul celor 44 de alergători-galantomi.

Fondurile strânse vor fi folosite pentru transportul, recondiționarea și livrarea a 83 de scaune rulante potrivite pentru persoane din toată țara. Echipamentele de mobilitate vor fi donate în 2022, în acord cu nevoile utilizatorilor, pe baza evaluărilor individuale făcute de echipele regionale Motivation.

Pe pagina de Facebook puteți vedea imagini cu alergătorii noștri de la cursele fizice și cele virtuale. Le suntem recunoscători tuturor alergătorilor, galantomilor, susținătorilor, fotografului Bogdan Dincă, pentru că #schimbăvieți în bine alături de noi!

 #TeamMotivation include persoane cu și fără dizabilități. Împreună, iau startul la evenimente de alergare și ciclism din țară, ca să promoveze abilitățile persoanelor cu dizabilități și beneficiile sportului, și ca să strângă fonduri pentru scaune rulante potrivite și vieți schimbate în bine. Află mai multe despre #TeamMotivation și cum te poți alătura echipei motivate să schimbe vieți în bine de aici. 

Experiențele alergătorilor #TeamMotivation

Sînzi a bifat a treia experiență de alergare și strângere de fonduri alături de #TeamMotivation, iar donațiile stârnse de ea anul acesta ne permit să dăruim libertate de mișcare pentru șase persoane cu dizabilități. Banii pe care i-am adunat pe Galantom cu ajutorul unor oameni absolut minunați înseamnă scaune rulante, înseamnă bonus de libertate și înseamnă că sunt foarte fericită. Le mulțumesc tuturor celor care au donat, celor care mi-au zis câte o încurajare, celor care citesc asta acum. Sunt profund recunoscătoare că pot să dăruiesc libertate de mișcare pentru șase persoane care au nevoie de scaune rulante ca să se deplaseze.

Sînziana (dreapta) și Iuliana (stânga) – campioane la alergare și strângere de fonduri

Costin este colegul nostru de la echipa Motivation din Cluj și unul dintre cele 6 persoane utilizatoare de scaune rulante care au luat startul anul acesta la Maratonul București. Principalul motiv pentru care alerg este pentru că vreau să promovez incluziunea persoanelor cu dizabilități și să arăt că persoanele cu și fără scaune rulante pot face treabă bună împreună, în diferite contexte. 

Participarea #TeamMotivation la Maratonul Internațional București 2021 face parte dintr-o inițiativă mai amplă de strângere de donații pentru Fondul Scaunelor Rulante. Fundația Motivation România donează anual peste 1000 de scaune rulante de calitate, noi sau recondiționate, unor copii și adulți cu dizabilități locomotorii, pe baza nevoilor identificate de echipele noastre regionale. Fiecare scaun rulant este prescris și donat în acord cu nevoile utilizatorului, astfel încât acesta să redevină activ și independent.

Câteva dintre poveștile celor care au primit echipamente de mobilitate potrivite prin programul Fondul Scaunelor Rulante se regăsesc aici.

Prin proiectul Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant ne propunem să sprijinim persoanele cu dizabilități în promovarea drepturilor și abilităților acestora. Astfel, creăm premisele creșterii gradului de incluziune, la nivel de comunitate. Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.”

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button