Vieți schimbate în bine de #TeamMotivation, după Maratonul Cluj-Napoca 2021

Vieți schimbate în bine de #TeamMotivation, după Maratonul Cluj-Napoca 2021

Prin participarea la ediția de anul acesta a Maratonului Internațional Wizz Air Cluj-Napoca#TeamMotivation a strâns fonduri pentru 5 scaune rulante potrivite și tot atâtea vieți schimbate în bine.

Pe 7 noiembrie, #TeamMotivation a luat startul la Maratonul Internațional Wizz Air Cluj-Napoca 2021 pentru Fondul Scaunelor Rulante – echipamente de mobilitate potrivite și libertate de mișcare pentru adulții și copiii cu dizabilități locomotorii.

12 persoane au ales cauza noastră la înscrierea la cursele fizice și virtuale ale evenimentului, iar 25 de donații au fost făcute pe motivation.galantom.ro, în contul celor 3 alergători-galantomi.

Fondurile strânse vor fi folosite pentru transportul, recondiționarea și livrarea a 5 scaune rulante potrivite pentru persoane cu dizabilități locomotorii. Echipamentele de mobilitate vor fi donate în 2022, în acord cu nevoile utilizatorilor, pe baza evaluărilor individuale făcute de echipele regionale Motivation.

Pe pagina de Facebook puteți vedea imagini cu alergătorii noștri. Le suntem recunoscători tuturor alergătorilor, galantomilor, susținătorilor, pentru că #schimbăvieți în bine alături de noi!

 #TeamMotivation include persoane cu și fără dizabilități. Împreună, iau startul la evenimente de alergare și ciclism din țară, ca să promoveze abilitățile persoanelor cu dizabilități și beneficiile sportului, și ca să strângă fonduri pentru scaune rulante potrivite și vieți schimbate în bine. Află mai multe despre #TeamMotivation și cum te poți alătura echipei motivate să schimbe vieți în bine de aici. 

Experiențele alergătorilor #TeamMotivation

Ioana Szabo a luat startul cu #TeamMotivation la Maratonul Wizz Air Cluj-Napica 2021 și a strâns fonduri alături de noi, pentru scaune rulante potrivite și libertate de mișcare. Iată cum descrie experiența: Am alergat alături de Fundația Motivation la Wizz Marathon Cluj-Napoca pentru a face această mică contribuție în ajutorul unei echipe care și-a dedicat toate resursele sporirii de șanse, schimbării de mentalități, mijloace și atitudini, făcând din societatea în care trăim una pe care să o lăsăm ceva mai mândri drept moștenire copiilor noștri.

Personal, sunt mama unei fetițe minunate de 4 ani și jumătate – iar asta a schimbat tot! M-a făcut să văd lucrurile diferit, să fiu mai vulnerabilă, poate chiar mai temătoare, în anumite aspecte ce țin de viitor, și pe care nu le pot deloc influența, însă și mai curajoasă și determinată în tot ce ține de ceea ce stă în puterea mea, de ceea ce pot schimba

În plus, compania pentru care lucrez – Deltamed – a căutat să facă de asemenea o diferență notabilă în egalitatea de șanse, de peste 12 ani încoace, atât prin intermediul vehiculelor speciale adaptate transportului utilizatorilor de fotoliu rulant, pe care le produce, cât și prin sprijinul acordat constant Fundației Motivation și altor organizații non-profit.

M-aș bucura mult să le pot sta alături în fiecare ediție de acum înainte – experiența maratonului în sine a fost una memorabilă, astfel că sunt sigură că va fi doar una din multe! Te încurajez să faci același lucru… și să fii chiar tu, înainte de toate, schimbarea pe care ți-o dorești în lume!

Ioana Dumitru este colega noastră de la echipa din Cluj și nu a ratat nici anul acesta startul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. Fac parte din #Team Motivation din anul 2017, când m-am inscris la prima mea cursa de 10 km, iar de atunci am participat la Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca an de an și chiar și la câteva ediții ale Maratonului Internațional București, pentru ca mi-am dorit să fac sport, să fiu alături de colegii mei pentru atmosfera minunată din cadrul echipei și să încercăm să ajutăm cât mai multe persoane cu dizabilități prin #FondulScaunelorRulante și, de ce nu, să le dau curaj și altora. Recomand cu drag tuturor sa încerce sa devină parte din #TeamMotivation. Indiferent dacă folosești sau nu un scaun rulant, satisfacția de la final, când îți dai seama că ai reușit să duci o cursă până la capăt, iar colegii sunt acolo să te susțină, este minunată.

Participarea #TeamMotivation la Maratonul Internațional Cluj-Napoca 2021 face parte dintr-o inițiativă mai amplă de strângere de donații pentru Fondul Scaunelor Rulante. Fundația Motivation România donează anual peste 1000 de scaune rulante de calitate, noi sau recondiționate, unor copii și adulți cu dizabilități locomotorii, pe baza nevoilor identificate de echipele noastre regionale. Fiecare scaun rulant este prescris și donat în acord cu nevoile utilizatorului, astfel încât acesta să redevină activ și independent.

Câteva dintre poveștile celor care au primit echipamente de mobilitate potrivite prin programul Fondul Scaunelor Rulante se regăsesc aici.

Prin proiectul Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant ne propunem să sprijinim persoanele cu dizabilități în promovarea drepturilor și abilităților acestora. Astfel, creăm premisele creșterii gradului de incluziune, la nivel de comunitate. Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.”

Call Now Button