Tabere cu IMPACT!

Tabere cu IMPACT!

Copiii și tinerii aflați în grija Motivation prin programul IMPACT au avut parte și vara aceasta de clipe frumoase în taberele organizate, grație Fundației Vodafone România.

În perioada 09.07 – 14.07, șapte tineri din casa Cornetu au participat la tabăra de laVăratec. Lor le-au urmat, în perioada 16.07 – 21.07 alți șapte tineri, din casa Clinceni, de această dată.  Au vizitat Mănăstirile Văratec Agapia, Sihla Sihăstria, Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Rezervația naturală de zimbri.

Cea de-a treia tabără IMPACT s-a desfășurat în perioada 23.07 – 28.07, la Bisoca, județul Buzău, cu participarea a zece dintre copiii și tinerii aflați în grija noastră. Aceștia au făcut drumeții, au vizitat Mănăstirea Poiana Mărului, lacurile din zona Bisoca, Mănăstorea Ciolanu și Vulcanii Noroioși.

Taberele organizate în cadrul programului IMPACT sunt modalități alternative de deprindere a abilităților de viață independentă, de împărtășire a experiențelor și de creare a unui grup de prieteni. Un rol semnificativ în aceste acțiuni l-au avut și voluntarii SCI-RO (Service Civil International Romania), care ne-au fost alături, ca de fiecare dată.

Începand cu ianuarie 2003, prin programul Impact România, Fundația Motivation a transferat 37 de copii cu dizabilități din Centrul de Plasament Tâncăbești (Ilfov). Dintre aceștia, 25 trăiesc în cele 5 case de tip familial Motivation din Clinceni și Cornetu (Ilfov), iar restul sunt găzduiți de familii de plasament și de familiile naturale. Pentru ei, Motivation a dezvoltat servicii de recuperare medicală și psihologicăun centru de zi și un atelier ocupațional. Copiii primesc sprijin educațional în cadrul centrului de zi, în școli speciale și școli publice. Mai multe detalii despre programul IMPACT pot fi aflate de aici.

Call Now Button